Han är värd 20.000 mer än jag – varje månad

Vi har i runda slängar lika många högskolepoäng min man och jag. Han i matematik, teknik och sånt – jag i psykologi, pedagogik, didaktik och svenska.

Jag antar att vi fick anstränga oss ungefär lika mycket för att klara våra tentor. Vi fick lika mycket studiebidrag och troligen lika mycket studieskulder. Idag jobbar vi båda heltid. Men där slutar likheterna. För märkligt nog är hans ansträngning, skulder och högskolepoäng värt sådär 20.000 kronor mer varje månad. Tjugotusen varje månad! TVÅHUNDRAFYRTIOTUSEN KRONOR VARJE ÅR!

Hur kan hans arbete värderas så mycket högre än mitt? Att knappra på en dator, rita kretskort och skriva ettor/nollor är värt 20.000 kronor mer varje månad än att jobba som lärare och försöka lära barnen så mycket det bara går utifrån deras egna förutsättningar.

Är det för att han läste tuffa, manliga fyrkantiga ämnen och mina värderas som mjuka, mesiga och runda? Är det för att vi behöver fler ettor&nollor i landet än lärare som utbildar våra barn? Eller är det helt enkelt för att han har nåt som dinglar mellan benen som jag saknar?

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: