Hej då 

Nu har vi sagt hej då till tryggheten på Flatåsskolans G-verksamhet (SU-grupp) skolan som för tre år sedan räddade hela vår värld. Nya riktlinjer gällande inkludering och behörighet gör att verksamhetens högstadium läggs ner och man flyttar på de barn som behöver trygghet och stabilitet allra mest. Till hösten väntar ny skola, nya lärare, nya lokaler, ny resväg, nya människor…. Ja en ny tillvaro helt enkelt.

Det tog ett år för T att vänja sig vid flytten till Flatåsskolan. Ett år som enbart handlade om att skapa trygghet, tillit, struktur och vanor –  ett år där undervisning och lärande fick vara sekundärt. Jag hoppas inte att denna flytt skall beröva honom ytterligare ett år av lärande, jag är plågsamt medveten om att han behöver varje minut.

Så tack alla lärare, fritidspedagoger, assistenter och övrig personal. Tack för er förståelse och för ert engagemang. Tack för er inställning. Men främst – tack för att ni fått mig att bli av med känslan att T är en belastning för skolan. Tack för att ni tycker att han tillför istället för förstör. Ni är guld och jag önskar att all elever har pedagoger som er!

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *