Medicinering

Att medicinera barn med ADHD eller ej är ett hett debatterat ämne. Jag ställer mig ofta frågan vem man medicinerar för. Är det för barnet, föräldrarna, släkten eller rent av skolan? T har provat många mediciner; Strattera, Medikinet, Resperidal, Amfetamin och ett flertal kombinationer av dessa. De flesta medicinerna gav ganska snabbt en positiv effekt på koncentrationen, men för oss var det inte tillräckligt stora för att överväga biverkningarna. Det var allt från aptitlöshet och viktminskining till aggression och trötthet. Och någonstans på vägen kändes det som om vi tappade bort vem T var. Vi visste inte längre om det var en biverkning, ett adhd-symptom eller helt enkelt ett normalt sätt att vara för en nioåring.

T har varit utan medicin i snart ett år nu och även om koncentrationsförmågan är oerhört kort, så vet jag i alla fall vem han är nu. Det här är T, med för och nackdelar, med bra och dåliga sidor, med önskvärt och mindre önskvärt beteende.  Precis som de flesta andra av oss.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: