Skolan har börjat

En vecka har hunnit passera sedan T förväntansfullt gick till skolan första dagen efter ett långt långt sommarlov. Första dagen i årskurs 6. Förväntansfull men väldigt nervös – ny lärare, nytt klassrum, nya ämnen, nya elevassistenter, nya tider och några nya klasskamrater. Mycket nytt för någon som inte är så förtjust i nyheter. I slutet av sommaren uttryckte han att han saknade sina klasskamrater och längtade efter att skolan skulle börja. Det kändes som ett gott tecken….

Även E längtade till skolan men mestadels för att få visa upp sin nya ryggsäck och fina papper med hästar på. Kvällen innan hade hon rivit ut hela sin garderob – hysterisk för att hon inte hade någon fin klänning som skulle förmedla ”hej, jag tycker det är roligt att vara tillbaka”. Jag tänkte svara att det kan bero på att du envisades med att gå i killkläder hela förra terminen – men insåg att det nog inte hade hjälpt. Längst ner i tvättkorgen hittade hon en skrynklig liten kjol som jag naturligtvis såg till att den var ren, torr och struken dagen efter. Allt för att undvika en katastrofmorgon.

Att följa E till skolan medan T var kvar hemma kändes enklare detta året. Ångesten och känslan av misslyckande kramade inte riktigt lika hårt. Men visst vände jag bort blicken när jag mötte rektorn i korridoren och jag var fullt upptagen med min mobil när jag passerade T:s gamla klassrum. Men med fokus på E, snabbt hej då och sen långa steg därifrån så överlevde jag i alla fall – mer kan man nog inte begära.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *